Bijeenkomsten met een vrije structuur richten zich op samenwerkingsvermogen en samenwerkingskwaliteit

Bijeenkomsten met een vrije structuur richten zich op het samenwerkingsvermogen en de samenwerkingskwaliteit van de groep (afdeling, team, OR, samenwerkingsverband). Dit vermogen en die kwaliteit bepalen het werk en de resultaten.

De bijeenkomsten volgen het verborgen programma van de groep. Ongehinderd door het externe ritme van geserveerde koffie en broodjes. Het zijn vaak meerdaagse bijeenkomsten waarin stiltes vallen die de groep verder laten komen in onbekend gebied. Het is experimenteren, ontdekken en leren.

En er komt altijd iets essentieels uit wat direct in de praktijk van alledag bruikbaar is en waarop de groep kan accelereren. Dankzij juist het niet geprogrammeerd zijn zoals (strategische) visievorming, kick-off meetings, creatieve of ideeënsessies voor (jaar)plannen.

Het fascinerende is vooral ook dat het een mysterie is hoe het proces van een bijeenkomst met een vrije structuur precies werkt. Ontwerpen van deze bijeenkomsten is onmogelijk. Regels zijn er wel.

Gaston Vilé heeft een schat aan ervaring met deze bijeenkomsten. Faciliteren van deze bijeenkomsten doet hij niet alleen: een tweede (en soms derde) facilitator komt altijd met hem mee.

Onderwerpen: samenwerkingsvermogen en samenwerkingskwaliteit

Bijeenkomsten met een vrije structuur zijn typische trage zoek-en-vind-bijeenkomsten. Van te voren is niet te zeggen waar ze over gaan. Maar vaak komen onderwerpen aan bod als samenwerken, hoe gaan we met elkaar om, met collega’s en managers, met onze klanten, doen we de goede dingen, persoonlijke bindingen met de organisatie.

Wanneer

Leidinggevenden en betrokkenen weten heel goed wanneer een dergelijke bijeenkomst nodig is. Zij weten heel goed wanneer de tijd rijp is om aan de kwaliteit van de groep te werken. Zij weten heel goed wanneer de ‘gewone’ sessies niet meer voldoende effect hebben en het werk en de resultaten onvoldoende verbeteren.

Zij die dit punt herkennen, zullen over het algemeen -zoals ooit iemand zei- uitgetraind en ‘afgetraind’ zijn, dat wil zeggen het stadium van cursussen (zoals feedback geven en ontvangen, communiceren, conflicthantering) voorbij zijn. Dán is het tijd om Gaston Vilé in te schakelen bij het proces dat voor u, uw groep, uw organisatie belangrijk is.


Toe aan een bijeenkomst met een vrije structuur? Klik hier en vul het informatieformulier in!  Ja, ik herken het punt dat we een bijeenkomst met een vrije structuur nodig hebben om ons werk en de resultaten te verbeteren. Informeer mij over de mogelijkheden!

  (Alle velden van dit formulier invullen.)

  Maak een keuze

  Uw voorletter(s) en uw naam

  Uw voornaam

  Uw zakelijk e-mailadres

  Uw zakelijke website

  Uw zakelijk telefoonnummer

  Bedrijf/organisatie

  Uw concrete vraag of concreet bericht

  captcha (Typ deze cijfers en/of letters over in het schrijfbalkje hieronder en klik op 'Verstuur'.)


  Door dit formulier in te sturen ga ik ermee akkoord dat mijn ingevulde gegevens worden opgeslagen en bewaard door Gaston Vilé met als doel contact met mij te zoeken over inschakeling van hem als facilitator. Wat ik hierboven heb ingevuld, wordt niet opgeslagen in een database op deze website, maar komt als e-mailbericht bij Gaston Vilé binnen. Afhankelijk van wat wordt afgesproken na contact, worden mijn gegevens en vraag of bericht maximaal 24 maanden na inzending bewaard.

  Wilt u de privacyverklaring lezen? Klik dan hier.

  Datum

  Adres
  VMC | Gaston Vilé, IJszee 12,
  8303 NC Emmeloord
  KVK

  39055418

  Telefoon
  Mobiel:
  06 21 283 688
  BTW-ID

  NL001437241B48

  Digitaal
  E: gaston@gastonvile.nl
  I: www.gastonvile.nl
  error: Content is protected
  Don`t copy text!