Na mijn studies sociale wetenschappen (drs.) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen, volgden een postdoctorale ‘omscholing’ tot ‘assistant-to-the-manager’ van VNO/De Baak en organisatiekunde aan de Open Universiteit. Stevige praktijklessen in m’n werk, in de gemeentepolitiek als fractievoorzitter en in diverse voorzitterschappen, vulden en vullen m’n ransel verder.

Het leven heeft mij veel geleerd. Mijn studies, werkervaringen in het bedrijfsleven, de advieswereld en bij de overheid ook. Ik ben het werken met en bij elkaar in welke organisatievorm dan ook gaan zien als het met en bij elkaar wonen in ‘Huizen van Samen™’. Ook organisaties en samenwerkingsverbanden, mensen die in een project samen werken, ‘wonen’ in een dergelijk Huis. Het is ‘mijn ding’ om in het werk te werken aan het op orde krijgen en houden van deze Huizen.

Waarom ik dit alles doe? Omdat ik eraan wil bijdragen dat werkende mensen een vreugdevol en avontuurlijk (werk)leven leiden. Gedoe en een onprettige werksfeer staan dit in de weg. Daarom onderzoek ik samenwerken en werk ik aan samenwerken.

Mijn grootste levensles? Bij samenwerken gaat het uiteindelijk om willen, dat wil zeggen dat het gaat om de vraag of je (blijvend) met elkaar te maken wilt hebben, een (werk)gemeenschap wilt vormen en bereid bent om bruggen van twee kanten te bouwen.

error: Content is protected
Don`t copy text!