Medewerkers als samenwerkers zijn noodzakelijk


Werken met elkaar is mensenwerk en kan altijd lastig zijn en worden. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Maar medewerkers binnen organisaties en samenwerkingsverbanden moeten samenwerken, intern en extern. Samenwerken is essentieel.

Samenwerken vraagt geregeld onderhoud

Samenwerken gaat niet altijd van een leien dakje. Sterker nog, vaak loopt samenwerken in het zand. Dat is zowel lastig als kostbaar. Daarom vraagt aamenwerken geregeld onderhoud. Organisaties die investeren in samenwerkingsvermogen en samenwerkingskwaliteit doen het beter!

Naar beter samenwerken met de zelfscan samenwerkingsoriëntatie

Organisaties hebben behoefte aan medewerkers met een sterke georiënteerdheid op samenwerken. De vraag in hoeverre iemand georiënteerd is op samenwerken gaat over werkgedrag. Laat hij of zij samenwerkingsgedrag zien? Speciaal ten behoeve van samenwerkingsgedrag, ontwikkelde ik voor organisaties, samenwerkingsverbanden en medewerkers de zelfscan samenwerkingsoriëntatie.

Doe de zelfscan!

Voor teams

De zelfscan is bedoeld om inzicht te krijgen in werkgedrag en het werken met elkaar. De scan is bedoeld om constructieve gesprekken over samenwerken en het verbeteren en versterken van samenwerken te hebben. Met elkaar, binnen een werkeenheid, met teamgenoten.

Met de zelfscan worden verschillende werkperspectieven binnen het team duidelijk zichtbaar. De zelfscan is daarom een heel goed middel bij begeleide onderlinge dialoog binnen je team!

Voor jezelf

De zelfscan kan eveneens heel goed individueel worden gedaan. Dat is handig als je bijvoorbeeld steeds tegen dingen binnen je team aanloopt en je je ergert aan hoe het samenwerken gaat.

De zelfscan wordt ook gebruikt door mensen die toe zijn aan een andere baan of functie. De scan helpt hen betere keuzes te maken dankzij de duidelijkheid die het biedt over hun voorkeuren met betrekking tot samenwerking en hoe zij willen dat het eraan toe gaat op het werk.

Je krijgt inzicht hoe samenwerken ‘in elkaar zit’, waar jij staat en waardoor jij tegen dingen aanloopt. De zelfscan helpt om naar jezelf op het werk te kijken. De scan biedt handvatten voor groeimogelijkheden voor jezelf om jouw vermogen tot samenwerken te ontwikkelen.

error: Content is protected
Don`t copy text!