Medewerkers als samenwerkers zijn noodzakelijk


Werken met elkaar is mensenwerk en kan altijd lastig worden en zijn. Zoveel hoofden, zoveel zinnen. Maar voor organisaties en samenwerkingsverbanden is samenwerken essentieel. Anders gezegd: medewerkers moeten samenwerken, intern en extern.

Samenwerken vraagt geregeld onderhoud

We horen en vertellen allemaal graag succesverhalen, maar iedereen – niemand uitgezonderd! – weet dat samenwerken niet van een leien dakje gaat. Sterker nog, vaak loopt het samenwerken in het zand. Dat is lastig en kostbaar. Samenwerken vraagt daarom geregeld onderhoud. Organisaties die daar ruimte (en geld) voor bieden, doen het beter!

Naar beter samenwerken met de SamenwerkerScan™

Organisaties hebben behoefte aan medewerkers als samenwerkers. De vraag of een medewerker een samenwerker is, gaat over werkgedrag. Laat hij of zij samenwerkingsgedrag zien? Speciaal om het samenwerken te onderhouden, heb ik voor organisaties en medewerkers de SamenwerkerScan™ ontwikkeld.

Doe de SamenwerkerScan™!

Voor teams

De SamenwerkerScan™ is een hulpmiddel om binnen een werkeenheid het samenwerken te bespreken en te versterken. Je krijgt inzicht in werkgedrag en het werken met elkaar. Met de individuele uitslagen van de teamleden voer je constructief het gesprek over samenwerken en het verbeteren van samenwerken!

Met de SamenwerkerScan™ worden verschillende werkperspectieven binnen het team duidelijk zichtbaar. De SamenwerkerScan™is daarom een heel goed middel bij de begeleide onderlinge dialoog binnen je team!

Voor jezelf

De SamenwerkerScan™ kan ook heel goed individueel worden gedaan. Dat is handig als je bijvoorbeeld steeds tegen dingen binnen je team aanloopt en je je ergert aan hoe het samenwerken gaat.

Mensen die toe zijn aan een andere baan of functie gebruiken de SamenwerkerScan™ ook om betere keuzes te maken in wat zij willen en vooral hoe zij willen hoe het er op het werk aan toe gaat.

Je krijgt inzicht hoe samenwerken ‘in elkaar zit’, waar jij staat en waardoor jij tegen dingen aanloopt. De SamenwerkerScan™ helpt om naar jezelf en naar werk te kijken. Het biedt handvatten voor groeimogelijkheden voor jezelf en jouw vermogen tot samenwerken te verbeteren.

error: Content is protected
Don`t copy text!