Hoe kan ik helpen?


Als mentor, facilitator, spreker en onderzoeker help ik organisaties en samenwerkingsverbanden als het (in- en extern) samenwerken moeizaam of helemaal niet gaat. Ik help óók om te voorkomen dat het samenwerken (blijvend) mislukt.

Voortkomend uit mijn onderzoek naar samenwerken werk ik vanuit een unieke verantwoordelijkheidgerichte benadering van samenwerken.

Mijn Model van de Zes Verantwoordelijkheden™ vormt met mijn twee principes om zowel aan de organisatie als met de teams te werken, mijn Huis van Samen™ en de SamenwerkerScan™ de leidraad in mijn werk om samenwerkingsvermogen te organiseren en te borgen.

Mijn werk is om de Circle of Collaboration Failure te voorkomen, ermee om te gaan en te doorbreken.

Rode draad Gaston Vilé

Gedoe is er altijd

Iedereen heeft praktijkervaringen met wat ik de Circle of Collaboration Failure noem. En daar is maar één les uit te trekken:
bij samenwerking is er altijd gedoe. Erg of minder erg. Zacht, keihard. Onder of boven de grond. Onzichtbaar en zichtbaar.
Goed nieuws!
Met mijn twee principes organiseer en borg je het vermogen tot samenwerken van je organisatie of samenwerkingsverband. Daarmee neemt je kwaliteit van samenwerking toe en ga je het ontstaan van gedoe tegen. 100% moeiteloos zal samenwerken waarschijnlijk niet gaan, maar met deze 2 principes voorkom je de afhankelijkheid van onzekere incidentele (en vaak externe) interventies áls er toch eens wat (ernstig) gedoe is. Dat scheelt ook nog eens flink in de kosten.

2 principes

De 2 principes om het vermogen tot samenwerken te organiseren en te borgen komen voort uit mijn onderzoek. Eén principe gaat over de keuze en het beleid voor samenwerken, het 'interne wetboek' daarbij, de systemen en de ruimte en hulp voor de mensen. Het andere principe gaat over wat er komt kijken bij het samenwerken zelf.

Eén principe ligt dus in de schil die de organisatie vormt rondom de plek waar de samenwerking (dagelijks) plaatsvindt. Het tweede principe ligt in het team c.q. bij de teamleden.

De 2 principes resulteren in een hogere kwaliteit van samenwerking, in succesvolle samenwerkingen en ze werken ook bij jou!

Start nu met de 2 principes >

Succesvolle samenwerking

Samenwerken is succesvol als beide principes en de zes verantwoordelijkheden die daarbij horen voor organisatie en team(s) elkaar verstevigen.

Het Huis van Samen™

Voor de praktijk van het tweede principe is speciaal voor teams het Huis van Samen™ ontwikkeld. Dit model biedt alle structuur die nodig is om uit de problemen (gedoe) te komen en om met deze problemen om te gaan.

Een goede en praktische insteek naar het Huis van Samen™ voor medewerkers is de
SamenwerkerScan™.

Investeer in samenwerken! Maak kennis

Drs. Gaston Vilé
Drs. Gaston Vilé

Mentor | Facilitator | Spreker | Onderzoeker | Auteur

Werkt aan het organiseren en borgen van het vermogen tot samenwerken, het verhogen van samenwerkingskwaliteit, ontwikkelt intern bewust zijn op samenwerken, zet dingen in beweging, pakt gedoe aan, brengt werkenergie terug.

Gaston Vilé ziet (werk)gemeenschapsvorming als KSF voor samenwerken.

  Netwerk
  Netwerk

  Multidisciplinaire professionaliteit

  Sinds 1993 is Gaston Vilé ZZP-er met een sterk netwerk waarmee voor opdrachtgevers continuïteit in de uitvoering van opdrachten is gewaarborgd.

  En dat niet alleen: het netwerk waarborgt eveneens ontwikkeling, professionaliteit en multidisciplinaire kwaliteit!

   error: Content is protected
   Don`t copy text!