Onderzoek naar het vermogen tot samenwerken

Naast onderzoek in opdracht, verricht Gaston Vilé eigen en onafhankelijk onderzoek naar samenwerken. Om preciezer te zijn: onderzoek naar het vermogen tot samenwerken in een geconstrueerde of georganiseerde samenwerking. Daarbij hebben vooral de kissing points van individu en collectief zijn interesse.

Reeds opgeleverde tools

Het Huis van Samen™, de workshop persoonlijke verantwoordelijkheid en het stellingenspel komen voort uit zijn onderzoek. Bij het verbeteren van samenwerken zijn dit handige tools die de ‘onderwaterse’ dynamiek van mentale thema’s, behoeften en (basis)oriëntaties zichtbaar maken. Met als doel om het samenwerkingsvermogen te ontwikkelen en de samenwerkingskwaliteit te verbeteren.

Zorg en hoop

Eerder (1989) verscheen van zijn hand ‘Zorg en hoop’, een boek waarin hij een kritische analyse van grondbegrippen van A.H. Maslow maakt. Die analyse vormt niet zozeer een rode draad bij zijn werk en onderzoek naar samenwerking, maar biedt wel een houvast om de mogelijkheden én onmogelijkheden tot samenwerken te zien.

Zorg en hoop gelden de menselijkheid en haar mogelijkheden en daarmee ook het samenwerken door mensen. Zorg in verband met de diepe teleurstelling dat de mogelijkheden tot samenwerken zo weinig worden verwezenlijkt. En hoop ten aanzien van de vreugdevolle, avontuurlijke en succesvolle onderneming die samenwerken kan zijn.

Op dit moment werkt Gaston Vilé aan een publicatie over het Huis van Samen™ en de toepassing daarvan.

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.